Кабмін пропонує Раді провести дерегуляцію туристичної та оціночної діяльності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує Раді провести дерегуляцію туристичної та оціночної діяльності

Казна та Політика
476
Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді провести дерегуляцію туристичної та оціночної діяльності, скасувати узгодження передачі пам’яток національного та місцевого значення.
Відповідна ініціатива міститься в законопроекті №4131, зареєстрованому в парламенті 23 лютого.
Кабмін, зокрема, пропонує скасувати видачу Фондом держмайна сертифікатів оцінювачів та ввести подачу оцінювачем декларацій.
Кабмін пропонує внести зміни до Земельного кодексу та встановити, що власники та користувачі земельних ділянок можуть знімати і переносити грунтове покриття не після отримання спеціального дозволу, а після подачі декларації.
Уряд також пропонує скасувати узгодження програм і проектів містобудівних, архітектурних і ландшафтних перетворень, будівельних, меліоративних, шляхових, земляних робіт, реалізація яких може позначитися на стані пам’яток місцевого значення, їх територій і зон охорони.
Кабмін пропонує також відзначити ряд дозволів, серед яких: дозвіл на виготовлення документів страхового фонду; на виробництво технічних засобів обробки інформації і технологічного оснащення, яке повинно відповідати вимогам технічного захисту інформації з обмеженим доступом; на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка); на початок виконання робіт підвищеної небезпеки та початок експлуатації машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки; дозвіл на переселення тварин на нове місце, акліматизацію нових для фауни видів диких тварин і схрещування диких тварин.
Плановане спрощення бізнесу торкнеться також і народної медицини – цілителів не потрібно буде отримувати спеціальний дозвіл, для цього досить задекларувати свою діяльність.
Кабмін пропонує Раді скасувати і дозвіл на ведення діяльності, спрямованої на штучні зміни складу атмосфери і атмосферних явищ у господарських цілях.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас