Запорізький аеропорт має намір побудувати ще один пасажирський термінал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запорізький аеропорт має намір побудувати ще один пасажирський термінал

Казна та Політика
343
Комунальне підприємство “Міжнародний аеропорт” Запоріжжя “має намір побудувати ще один термінал, призначений для внутрішніх рейсів.
Згідно з повідомленням на веб-сайті запорізької мерії, відповідний проект рішення був винесений на розгляд депутатів постійної комісії з питань життєзабезпечення міста.
“Це необхідно як для створення більш комфортних умов перебування пасажирів, так і для подальшого розвитку самого аеропорту – збільшення кількості внутрішніх рейсів”, – наголошується в повідомленні.
Як розповів директор КП Віктор Біскупський, на сьогоднішній день в аеропорту функціонує один термінал, здатний обслужити лише один внутрішній або зовнішній рейс. Його пропускна здатність близько 120 пасажирів на годину. Якщо прибуває понад 200 осіб, виникають труднощі. На реалізацію проекту необхідно 5,6 млн грн.
У свою чергу депутат міської ради Олександр Ніколаєнко запропонував обґрунтувати необхідність будівництва терміналу з урахуванням окупності.
У повідомленні також зазначається, що в даний час вже є пропозиції щодо збільшення кількості внутрішніх рейсів. За підрахунками фахівців аеропорту, додатковий прибуток за рік складе 4-4,5 млн грн.
Крім того, депутати розглянули питання відкриття річкової навігації і підготовки причалів.
У повідомленні наголошується, що на балансі КП “Запоріжелектротранс” знаходиться шість понтонів. Директор КП Юрій Папач повідомив, що для ремонту цих понтонів необхідно 803 тис. грн. Роботи виконуватиме Запорізький судноремонтний завод. Проведена тендерна процедура. Вартість виконання даного виду робіт, запропонована запорізьким підприємством, найвигідніша.
Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури України включило комунальне підприємство “Міжнародний аеропорт” Запоріжжя “до Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року.
За словами в. о. голови Запорізької ОДА Костянтина Бриля, вже ведуться переговори щодо залучення інвестицій в аеропорт.
“На відновлення аеропорту “Запоріжжя” передбачено понад 611 млн грн. При цьому фінансування буде здійснюватися за рахунок державних коштів або коштів, залучених під державні гарантії. Думаю, це стане рішучим кроком щодо приведення у відповідність аеропорту до міжнародних стандартів інфраструктури”, – відзначав він раніше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас