Шокін в ГПУ вимагав виконувати інструкції нардепа Кононенка, - Касько — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шокін в ГПУ вимагав виконувати інструкції нардепа Кононенка, - Касько

Казна та Політика
969
Генеральний прокурор України Віктор Шокін вимагав від свого заступника Віталія Каська виконання інструкцій народного депутата з “Блоку Петра Порошенка” Ігоря Кононенка. Про це Касько розповів в інтерв’ю Reuters.
Відповідаючи на питання, чому він звільнився з ГПУ, Касько відповів, що одним із прикладів було те, що Шокін на прохання Кононенко вимагав вплинути на розслідування.
“Я отримав жорстку вимогу від генерального прокурора з цього приводу. Я відмовився виконати її”, – сказав Касько, відмовившись повідомити, про яку саме справу йдеться.
За словами колишнього заступника генпрокурора, останньою краплею став черговий переділ роботи в ГПУ. “Шокін забрав у мене всі функції і інструменти вести справи, над якими починала працювати наша команда, в тому числі по” діамантових прокурорах “, – зазначив він, додавши, що” ГПУ – це мертвий орган, в незалежність якого ніхто не вірить “.
У прокуратурі агентству відмовилися коментувати слова Каська, а в БПП пояснили, що поки триває розслідування звинувачень з боку міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса, Кононенко давати коментарі для ЗМІ не буде.
Нагадаємо, 15 лютого Віталій Касько прийняв рішення про звільнення з Генеральної прокуратури і подав відповідний рапорт керівнику відомства.
3 лютого заяву про відставку подав міністр економіки Айварас Абромавічус. Причиною відходу він назвав “різку активізацію блокування будь-яких системних і важливих реформ”. В тому числі, серед причин політик назвав спроби соратника президента Ігоря Кононенко “встановити контроль над державними грошима”. Цю заяву зараз розслідують детективи Національного антикорупційного бюро.
Генпрокурор Віктор Шокін на прохання президента Петра Порошенка написав заяву про відставку, однак зараз знаходиться у відпустці.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас