Шотландська компанія почала випуск куленепробивних меблів на випадок терактів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шотландська компанія почала випуск куленепробивних меблів на випадок терактів

Технології&Авто
381
Шотландська фірма Osdin представила колекцію куленепробивних меблів, розроблених спеціально на випадок терактів, під новим брендом Osdin Shield.
Гарнітур складається з крісел і диванів, укріплених спеціальними бронепластинами. У компанії стверджують, що пластини не видно неозброєним оком, ніяк не псують сучасний і стильний дизайн меблів і не створюють дискомфорту.
Як заявляє виробник, бронепластини гарантовано захищають від найпопулярніших пістолетних калібрів, а також від російського проміжного патрона калібру 7,62 мм, який використовують, зокрема, ранні варіанти автомата Калашникова.
За задумом Osdin Shield, в разі нападу терористів з вогнепальною зброєю їхні потенційні жертви зможуть сховатися від вогню за броньованими меблями, що істотно підвищить їхні шанси на виживання.
Компанія зазначає, що, як засвідчили нещодавні теракти в Парижі, останнім часом терористи все частіше вибирють не бомби, а автомати. Першою реакцією людей на подібні напади зазвичай стає спроба сховатися за чимось, найчастіше за меблями.
У зв’язку з цим компанія вважає, що куленепробивні меблі могли б користуватися попитом у барів, ресторанів, готелів та інших громадських місць, які потенційно можуть стати об’єктом нападу терористів. Крім того, Osdin очікує інтересу до своєї нової колекції серед державних установ, посольств, музеїв по всьому світу.
Вартість коливається від 500 фунтів (майже $700) за стілець до 10 тис. фунтів за повний гарнітур з максимальним ступенем захисту, зазначає The Herald Scotland.
Під час серії нападів на мирних громадян в Парижі, що сталася в ніч на 14 листопада, загинуло не менше 130 людей, ще понад 300 отримали поранення. Відповідальність за напади взяло на себе екстремістське угруповання “Ісламська держава”, заборонена в багатьох країнах, включаючи Росію.
Як пише The Telegraph, Osdin Shield виготовляє меблі на замовлення (переважно м’які) для люксових готелів Великобританії та інших країн Європи, а також для заможних приватних осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас