У Києві зникнуть пенсійні фонди, замість них - "бек-офіси" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві зникнуть пенсійні фонди, замість них - "бек-офіси"

Особисті фінанси
2439
Київських пенсіонерів очікує чергова новинка: повна реорганізація 10 районних пенсійних фондів. Влада планує об’єднати їх в три головних пенсійних управління (так звані “бек-офіси”): Правобережний (увійдуть пенсійні фонди Голосіївського, Святошинського та Солом’янського районів), Лівобережний (Дарницького, Деснянського та Дніпровського) і в Центральний (Оболонського, Печерського, Подільського та Шевченківського районів). Заробити бек-офіси повинні вже з 16 березня.
Пенсіонери (а їх в столиці 720 тисяч) від таких змін не в захваті: вони побоюються, що тепер їм доведеться їздити за тридев’ять земель, щоб отримати потрібну довідку або консультацію. “І так весь час в чергах доводиться стояти, коли до Пенсійного фонду приходиш. А тепер ще й їздити потрібно буде невідомо куди!” – Нарікає пенсіонерка зі Святошина Тетяна Грушка.
У Пенсійному фонді України пояснюють: реорганізацію проводять згідно з постановою Кабміну від 16 грудня 2015 року. А їздити в сусідні райони пенсіонерам не доведеться: всі необхідні послуги вони зможуть отримувати в так званих “фронт-офісах”: вони працюватимуть в кожному районі по принципу районних центрів адмінпослуг. Розміщуватися ж вони будуть в приміщеннях нинішніх районних пенсійних фондів – так що навіть нову адресу запам’ятовувати не потрібно. А обслуговування пенсіонерів після реорганізації навіть покращиться, обіцяють в Пенсійному фонді: “Людям більше не потрібно буде ходити по всіх кабінетах і збирати документи і довідки. Всі ці послуги надасть один фахівець “фронт-офісу”, до якого пенсіонер звернеться за допомогою”.
За словами Тетяни Ніколаєнко, завсектором організаційно-інформаційної роботи Пенсійного фонду в Печерському районі, в “фронт-офісах” пенсіонери зможуть подавати заяви на первинне призначення пенсій і на її перерахунок, а родичі покійного пенсіонера – отримати допомогу на похорони.
“Звертатися в такі фронт-офіси зможуть всі пенсіонери незалежно від місця прописки, а час обслуговування скоротиться в рази”, – пояснює Ніколаєнко. Новостворені “бек-офіси” – управління Правобережне, Лівобережне і Центральне, – будуть обробляти всю інформацію з “фронт-офісів”. Але в яких саме районах будуть розташовуватися ці основні об’єднання, поки вирішується.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас