Нефьодов: завдяки ProZorro зекономлено майже 900 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нефьодов: завдяки ProZorro зекономлено майже 900 млн гривень

Казна та Політика
348
За допомогою системи електронних державних закупівель Prozorro зекономлено майже 900 млн гривень. Про це під час засідання уряду заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.
“В системі вже прийнято 53 тисяч тендерів і кожен день вже заводиться вже майже 1 тис тендерів на суму майже 13 млрд гривень. І що найголовніше, на них зекономлено вже суму, яка підбирається до 900 млн”, – повідомив він.
Нефьодов зазначив, що до системи Prozorro вже приєдналися 3 тисячі замовників.
“До системи приєдналося 3 тисячі державних замовників, в тому числі 95% всіх тих, хто стартує з першого квітня. 3 тисячі державних замовників – для розуміння це майже 15% від усіх державних замовників в Україні. Але на них припадає майже 90% всіх закупівель в країні “, – повідомив він.
Заступник міністра додав, що в квітні до системи приєднаються ще три електронних майданчика.
“До системи вже приєднано 8 електронних майданчиків. Три повинні приєднатися ще до квітня. Їх стане 11”, – сказав Нефьодов.
Нагадаємо, раніше заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов прогнозував, що на електронну систему закупівель ProZorro з 1 квітня перейде близько 50% учасників публічних закупівель України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас