Уряд створює бюро безкоштовної правової допомоги в усіх регіонах України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд створює бюро безкоштовної правової допомоги в усіх регіонах України

Казна та Політика
331
Кабінет міністрів України ухвалив включити відділення державної виконавчої служби та відділення державної реєстрації актів цивільного стану районних, районних у містах, міських, міжрайонних управлінь юстиції в структуру відповідних головних територіальних управлінь юстиції та утворити бюро правової допомоги з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Згідно з текстом постанови № 99 від 11 лютого, оприлюдненому на сайті уряду, Кабмін постановив ліквідувати як юридичні особи публічного права територіальні органи Міністерства юстиції за переліком згідно з додатком.
Крім того, цією ж постановою Кабмін ухвалив перерозподілити бюджетні кошти в сумі 68,6 тис. грн шляхом зменшення їх обсягу за програмою “Керівництво та управління у сфері юстиції” та збільшення їх обсягу за програмою “Забезпечення формування та функціонування системи безоплатної правової допомоги”, а також внести відповідні зміни до постанов уряду №268 від 9 березня 2006 року “Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів”, а також №85 від 5 квітня 2014 року “Деякі питання затвердження граничної чисельності працівників апарату і територіальних органів центральних органів виконавчої влади, інших державних органів “.
Як зазначається на Єдиному веб-порталі органів виконавчої влади, зазначеним нормативним актом передбачено ліквідацію 586 територіальних органів Міністерства юстиції на районному та міському рівнях, і освіту 428 бюро правової допомоги в місцевих центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які будуть забезпечувати громадянам правовий захист і надавати доступ до он-лайн послуг Мін’юсту.
Крім того, прийняття постанови дозволить скоротити на 25% (з 17,516 тис до 13,211 тис штатних одиниць) чисельність держслужбовців територіальних органів юстиції.
Уряд вважає, що дане рішення буде сприяти суттєвому розширенню доступу громадян до безоплатної первинної правової допомоги та безоплатної вторинної правової допомоги, а також електронних сервісів Міністерства юстиції на рівні територіальної громади.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас