НБУ розширив доступ банків до рефінансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ розширив доступ банків до рефінансування

Кредит&Депозит
577
Нацбанк оптимізував інструменти управління ліквідністю банківської системи, зокрема, кредити овернайт, операції прямого репо та кредити рефінансування строком до 90 днів, що надаються за допомогою проведення тендерів.
Про це йдеться у відповідних постановах регулятора.
Згідно з повідомленням, ці зміни дозволять банкам задовольняти свої короткострокові потреби в ліквідності.
Як зазначається, НБУ надав можливість використання механізму роловера – надання банку кредиту для виконання раніше взятих зобов’язань.
“Роловер можна буде застосовувати для погашення кредитів рефінансування і овернайт, заставою за якими були державні облігації України та депозитні сертифікати НБУ”, – говориться в повідомленні.
Крім того, розширено перелік цінних паперів, які Нацбанк приймає в якості застави по кредитах овернайт і операцій прямого репо.
“До цих пір в цій якості за кредитами овернайт використовувалися тільки облігації внутрішньої державної позики та депозитні сертифікати НБУ, а за операціями прямого репо – тільки ОВДП. В той же час за кредитами рефінансування як заставу можна було також надавати і облігації міжнародних фінансових організацій. Відтепер облігації міжнародних фінансових організацій приймаються і по кредитах овернайт і операцій прямого репо “, – пояснили в НБУ.
Також, надано можливість збільшувати, зменшувати або проводити заміну застави по кредитах рефінансування.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас