На що витратять ЄСВ: Кабмін України змінив розподіл соцвнеску — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На що витратять ЄСВ: Кабмін України змінив розподіл соцвнеску

Казна та Політика
1402
Кабінет Міністрів України від 18 лютого встановив нові пропорції розподілу єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) в зв’язку зі зменшенням внеску з 1 січня поточного року до 22% з 41%.
Документом передбачено затвердження нових пропорцій розподілу єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за видами страхування, враховуючи, що розмір внеску з 1 січня 2016 року зменшено майже вдвічі і встановлений на рівні 22%.
“Зазначене рішення дозволить збалансувати бюджети всіх фондів соціального страхування та забезпечити своєчасно і в повному обсязі виплати всім застрахованим громадянам України без зниження їх розміру”, – відзначили в Кабміні.
Загальна сума єдиного соціального внеску розподіляється за основними напрямками загальнообов’язкового державного соціального страхування в таких пропорціях:
- На випадок безробіття – 7,2% (раніше – 3,2%);
- У зв’язку з тимчасовою втратою працездатності – 7,7% (раніше – 4,6%);
- Від нещасного випадку на виробництві – 6,5% (раніше – 3,9%);
- На загальнообов’язкове державне пенсійне страхування (до солідарної системи) – 78,6% (раніше – 88,3%).
Як повідомлялося, міністр соціальної політики Павло Розенко в кінці листопада 2015 року заявляв, що дефіцит всіх чотирьох фондів соціального страхування в 2016 році в разі зниження ставки єдиного соціального внеску становитиме близько 133 млрд грн.
За результатами голосування у Верховній Раді за державний бюджет на 2016 рік і супутні законопроекти ставка єдиного соціального внеску з 1 січня 2016 року було знижено і приведена до єдиної ставки 22%, а також було скасовано утримання ЄСВ з заробітної плати (доходу) фізичних осіб.
Пізніше міністр соцполітики заявив, що для стабільної роботи Пенсійного фонду в 2016 році вистачить передбачених в державному бюджеті 145 млрд грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас