Народні обранці: Які партії українці хотіли б бачити в Раді (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Народні обранці: Які партії українці хотіли б бачити в Раді (опитування)

Казна та Політика
1439
Найвищу підтримку серед дорослого населення територій, підконтрольних владі України, «Блок Петра Порошенка «Солідарність» і з невеликим відривом Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» і Опозиційний блок.
Про це повідомляє прес-служба Київського міжнародного інституту соціології.
“Якби в середині лютого проходили вибори до Верховної Ради, то достатню кількість голосів для входження в неї могли б отримати сім партій … На території, контрольованій владою України, серед дорослих жителів, які визначилися, за яку партію голосувати на виборах, 16.6 % підтримують “БПП”, “Солідарність”, 15.1% – Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», 14.2% – «Опозиційний блок», 11.8% – «Самопоміч», 10.3% – Радикальну партію, 6.2% – Всеукраїнське об’єднання «Свобода», 5.3% – «Громадянську позицію», – йдеться в повідомленні.
Разом з тим, соціологи КМІС відзначають, що такий розподіл голосів був би можливим, якби ті, хто не визначився за кого голосувати і ті, хто хоче голосувати проти всіх, як завжди, не прийшли б на вибори, участь у голосуванні взяли б близько 41% всіх виборців”.
Як зазначає прес-служба інституту, протягом 5-16 лютого 2016 року Київський міжнародний інститут соціології провів власне дослідження щодо поточних рейтингів підтримки партій в Україні. Методом особистого інтерв’ю опитано 2020 респондентів, які проживають у 110 населених пунктах всіх областей України (крім АР Крим) за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.
У Луганській області опитування проводилися тільки на територіях, контрольованих владою України, в Донецькій області дослідження проводилося і на територіях, які контролюються і на територіях, що тимчасово не підпорядковуються владі України.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас