Генсек ОПЕК: Нафта не дорожчатиме вище $ 60 через фрекінг в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генсек ОПЕК: Нафта не дорожчатиме вище $ 60 через фрекінг в США

Енергетика
2997
Активний видобуток енергоресурсів методом фрекінгу (гідравлічного розриву пласта, ГРП) в США завадить вартості нафти вирости вище рівня $ 60 за барель.
Таку думку висловив генеральний секретар Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) Абдалла аль-Бадрі під час виступу на щорічній міжнародній нафтогазовій конференції IHS CERAWeek в американському місті Х’юстон (штат Техас).
“Не знаю, як ми будемо співіснувати з цим”, – наводить американське агентство Bloomberg слова аль-Бадрі щодо видобутку сланцевої нафти в США. Генсек ОПЕК вказав, що якщо вартість нафти на світових ринках збільшиться до $ 60 за барель, відразу наростять видобуток американські компанії, які застосовують метод ГРП.
“При будь-якому підвищенні вартості негайно відреагує сланцева галузь і перекриє всі скорочення (обсягів видобутку)”, – додав він. За словами аль-Бадрі, ситуація на нафтових ринках в даний час більш складна, ніж будь-коли раніше. “Якщо в 2017 або 2018 році ціни підуть вгору, то підвищення буде обмежено сланцевої нафтою США, – пояснив він. – Ось чому ситуація відрізняється на цей раз”.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас