Що буде з курсом долара на тижні: Банкіри розійшлися в прогнозах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що буде з курсом долара на тижні: Банкіри розійшлися в прогнозах

Валюта
5298
Минулий тиждень закрився подорожчанням долара на міжбанку до 27,0 грн/$. Це викликано загальним скороченням валютної пропозиції і нерівним попитом.
Про очікування щодо притоку валюти в країну говорять різне. Одні банкіри вірять в те, що експортери стануть активніше заводити доларову виручку в країну і продавати ВКВ на міжбанку, щоб розплатитися з держбюджетом в кінці місяця. А інші вважають, що все буде залежати від активності на міжбанку і масштабності курсових коливань.
Директор департаменту казначейства Євробанку Василь Невмержицький допускає на цьому тижні курсові коливання в широкому діапазоні – 26,80-27,30 грн/$.
Начальник управління дилінгових операцій Райффайзен Банку Аваль Юрій Гриненко чекає в понеділок старт міжбанку в рамках 26,90-27,10 грн/$, а подальший рух пов’язує з адміністративним регулюванням процесу центробанком.
«Зауважте, відбувається зближення безготівкового і готівкового курсів долара (в п’ятницю його продавали на чорному ринку за 27,10-27,15 грн/$). Це повинно позитивно позначитися на білих надходженнях виручки експортерів на рахунку. Більше виручки буде заходити в безготівковому вигляді – це добре », – зазначив Василь Невмержицький.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас