Альфа-Банк має намір відновити роботу розгромленого відділення найближчим часом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Альфа-Банк має намір відновити роботу розгромленого відділення найближчим часом

Фондовий ринок
2568
На відділення Альфа-Банку (Україна, Київ) в центрі Києва на Хрещатик, 14, 20 лютого було скоєно напад з боку групи невідомих осіб, ніхто із співробітників і клієнтів банку фізично не постраждав, а обсяг завданих банку збитків поки оцінюється, йдеться в повідомленні банку в понеділок.
“Роботу даного відділення буде відновлено найближчим часом, всі інші відділення банку працюють в штатному режимі”, – відзначає фінансова установа, що входить в приватну міжнародну компанію ABH Holding SA (Люксембург) і віднесена НБУ в групу “банки іноземних банківських груп”.
Банк вказує, що за фактом хуліганства та викрадення особистих речей співробітників банку Національна поліція відкрила кримінальне провадження.
Альфа-Банк (Україна) (до січня 2001 року – Київський інвестиційний банк) заснований в 1993 році. У ABH Holding входять також Альфа-Банки в Україні, Білорусі, Казахстані, Росії та Amsterdam Trade Bank N.V. Дочірні компанії ABHH також здійснюють діяльність на Кіпрі і в Великобританії.
Власниками ABH Holdings SA є народжений у Львові Михайло Фрідман – 36,47% і народжений в Києві Герман Хан – 23,27%, що є в даний час громадянами Ізраїлю і проживають в Лондоні, а також Олексій Кузьмичов – 18,12%, Петро Авен -13,76%, Андрій Косогов – 4,08% (всі троє – громадяни РФ, які проживають в Москві), а також The Mark Foundation for Cancer Research – 4,03%.
На початку 2016 року ABHH закрила операцію з купівлі у UniCredit Group (UCG) Укрсоцбанку (Київ) в обмін на міноритарну частку володіння в ABHH в розмірі 9,9%. За даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2015 року за розміром активів Укрсоцбанк посідав 7-е місце (43,08 млрд грн), Альфа-Банк – 8-е місце (41,9 млрд грн) серед 123 діючих фінустанов. Підсумовування цих показників виводило б об’єднаний банк на 4-е місце слідом за державними Укрексімбанком (140,19 млрд грн) і Ощадбанком (156,6 млрд грн), а також приватним українським ПриватБанком (241,81 млрд грн).
Нагадаємо, в суботу, 20 лютого, антиросійськи налаштовані протестувальники закидали бруківкою київський офіс “СКМ” бізнесмена Ріната Ахметова і відділення “Сбербанку Росії”, а також увірвалися до відділення Альфа-Банку в центрі Києва.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас