Яресько не подобається закон про фінансування ПТУ з держбюджету - просить президента накласти вето — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яресько не подобається закон про фінансування ПТУ з держбюджету - просить президента накласти вето

Казна та Політика
820
Міністерство фінансів України запропонувало президенту накласти вето на прийнятий раніше парламентом закон про часткове фінансування професійно-технічних училищ з державного бюджету.
«Ми не підтримали закон, який був прийнятий, тому що гроші пропонується забрати з освітньої субвенції, що призведе до зменшення фінансування шкіл протягом поточного року. Тобто ми вирішуємо одну проблему і створюємо іншу», – заявила міністр фінансів Наталія Яресько під час Години запитань до уряду у Верховній Раді.
За словами Яресько, в законі також пропонується виділити на фінансування ПТУ майже 1 млрд грн з фонду для стабілізаційних дотацій, що може негативно відобразиться на можливості уряду профінансувати в кінці року недофінансовані місцеві бюджети.
Яресько повідомила, що Кабінет міністрів для вирішення даної проблеми вирішив виділити їм 500 млн грн для стабілізації ситуації. «Замість цього законопроекту ми запропонували постанову, яка була прийнята Кабінетом міністрів і розглянута та схвалена бюджетним комітетом у середу, щодо виділення 500 млн грн, які ми дійсно бачимо звідки брати і не створювати додаткових проблем», – сказала міністр.
У той же час спікер парламенту Володимир Гройсман заявив, що уряд не проконсультувався з депутатами перед направленням рекомендацій президенту про накладення вето. За словами Гройсмана, депутати з профільного комітету Верховної Ради виконали велику роботу при підготовці даного законопроекту і Міністерство фінансів повинно було проінформувати їх про свої претензії. «Без консультацій пропонувати накласти вето – це неправильно. Я б просив вас переглянути цю позицію і зрозуміти, яким чином її врегулювати», – сказав Гройсман.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас