Foreign Policy: українська політика - це короткострокові альянси між різними олігархічними групами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Foreign Policy: українська політика - це короткострокові альянси між різними олігархічними групами

Казна та Політика
547
Українська політика – це хаос. У політичних партій немає стратегії дій, немає ні справжніх дебатів, ні зіткнення ідеологій. Це лише холодні корисливі інтереси і короткострокові альянси між різними олігархічними групами. Про це йдеться у статті Foreign Policy “Now We Know Who Really Runs Ukraine”.
“Наступне, що вам потрібно визнати і перестати дивитись на Україну через призму політичних поглядів розвинених країн: це просто опір олігархів проти спільних зусиль міжнародних партнерів аби нарешті викорінити корупцію в країні. Початок цим зусиллям дав Євромайдан”, – пише видання.
Зміна прем’єр-міністра для багатьох могла стати великим стресом, адже вона могла дати рестарт довгоочікуваним реформам. Зміна прем’єра також може означати посилення конкуренції за ресурси, подальшу заміну на ключових позиціях в уряді. Будь-який з цих сценаріїв означатиме втрату для корпоративних інтересів. Збереження статус-кво на вже розподілених територіях був оптимальним варіантом для збереження рівноваги топ клептократів України. Як завжди, інтереси українського народу заледве присутні в порядку денному.
“Водночас, західні партнери України також несуть частку провини за зрив реформ. “Вони напряму зацікавлені в майбутньому країни, оскільки вклали мільярди доларів кредитів та фінансової допомоги. Однак, багато з них закривали очі на те, яку владу в країні отримують післяреволюційні політичні еліти. Західні політики і дипломати згуртувалися навколо прем’єра Яценюка, ігноруючи майже два десятиліття роботи в брудній українській політиці у нього за плечима та повідомлення про його ймовірну причетність до корупційних схем”, – йдеться у статті.
Жодного питання не виникло і тоді, коли президент Порошенко наповнив свою адміністрацію колишніми бізнес-партнерами та друзями з двозначним минулим, водночас відмовляючись продати свій бізнес, незважаючи на обіцянку. Вирішальні ініціативи на чолі з реформаторами в Міністерства фінансів, Міністерства економіки та Міністерства інфраструктури не знайшли достатньої підтримки від міжнародної спільноти.
“У Заходу все ще є способи уникнути повномасштабного колапсу в Україні. Перш за все, він має боротися за тих реформаторів, які ще залишилися в уряді”, – відмічає Foreign Policy. А по друге, Заходу не варто вірити у дешеві спектаклі на кшталт “очищення влади”, які розігрують українські політики першого ешелону.
Maxim Eristavi, Foreign Policy
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас