Демчишин обіцяє найближчим часом передати акції "Центренерго" у ФДМ для приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Демчишин обіцяє найближчим часом передати акції "Центренерго" у ФДМ для приватизації

Фондовий ринок
93
Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин обіцяє найближчим часом передати акції державній енергогенеруючій компанії “Центренерго” до Фонду державного майна для її подальшої приватизації.
Про це він сказав на засіданні Кабінету Міністрів.
“Хочу нагадати, що ми визнали, що приватизація є пріоритетом нашої діяльності. Повною мірою підтримую це рішення і беру на себе публічне зобов’язання максимально швидко після проведення технічних процедур нашого міністерства і ФДМ передати акції фонду для того, щоб вони швидше підготували її до приватизації “, – сказав міністр.
Демчишин підкреслив, що Міненерго вже провело аудит фінзвітності компанії.
Міністр також додав, що впевнений у перемозі виконуючого обов’язки гендиректора “Центренерго” Олега Коземка в майбутньому конкурсі з вибору її керівника.
Нагадаємо, до складу “Центренерго” входять три ТЕС: Вуглегірська (Київська область), Зміївська (Київська область) і Трипільська (Київська область), сумарна проектна потужність яких становить 7 660 МВт, це близько 14% від загальної потужності електростанцій України.
На ТЕС компанії встановлено 23 енергоблоки потужністю від 175 до 800 МВт, з яких 18 блоків – вугільні, а 5 призначені для використання газомазутного палива.
78,289% акцій компаній належить державі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас