"Самопоміч" виходить з парламентської коаліції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Самопоміч" виходить з парламентської коаліції

Казна та Політика
2689
Фракція Верховної Ради “Самопоміч” заявляє про вихід з парламентської коаліції, повідомив її лідер Олег Березюк.
“Рада партії “Об’єднання “Самопоміч” прийняла рішення визнати неможливим подальше перебування “Об’єднання “Самопоміч” в союзі з політичними силами, які стали учасниками олігархічного перевороту в парламенті і припинити участь в парламентській коаліції”, – зачитав рішення партії О.Березюк після надзвичайного засідання ради політсили.
При цьому лідер фракції зазначив, що всі члени фракції вже підписали звернення до голови Верховної Ради Володимира Гройсмана щодо припинення своєї участі в коаліції.
“16 лютого 2016 року український народ став свідком відвертої змови між вищим керівництвом держави з одного боку і олігархами і підконтрольними їм силами в парламенті з іншого. Відбулася спроба остаточного цементування влади клептократії та олігархії в Україні. Став очевидним владний союз, до якого увійшли частина фракції “Блоку Петра Порошенка”, “Народний фронт” і уламки партії Регіонів, підконтрольні ряду олігархів. Такі дії делегітимізувати уряд України, що є замахом на державний лад країни і остаточно розвалило парламентську коаліцію “Європейська Україна”, – зазначено в рішенні партії, зачитаному лідером фракції.
При цьому, за його словами, партія ініціює створення платформи для об’єднання експертних і громадських середовищ на національному та регіональному рівнях “з метою узгодження спільних позицій по Конституції України, економічному розвитку та зростанню добробуту людей, реформ в ключових галузях і розробки плану дій для досягнення цих цілей”.
“Декларуємо готовність підтримувати ті законопроекти нової коаліції і президента, які будуть сприяти обороноздатності країни, європейській інтеграції та зростанню добробуту людей”, – зазначено в рішенні.
Фракція “Самопоміч”, в свою чергу, ініціює зміни в закон “Про вибори” з метою проведення наступних парламентських виборів на основі відкритих виборчих списків.
“Самопоміч” також звертається до тих депутатів-членів фракції “Блоку Петра Порошенка” і “Народного фронту”, “які вважають для себе неприйнятним участь в організації цементування влади клептократії та олігархії”, вийти зі своїх фракцій і спільно координувати дії для захисту парламентаризму в Україні.
Як повідомлялося, 27 листопада 2014 року п’ять створених фракцій у Верховній Раді України VIII скликання прийняли рішення про створення парламентської коаліції. До парламентської більшості увійшли фракції “Блоку Петра Порошенка”, “Народного фронту”, Об’єднання “Самопоміч”, Радикальної партії Олега Ляшка та “Батьківщини”.
Наприкінці 2015 року коаліцію покинула фракція Радикальної партії. 17 лютого 2016 року про вихід з коаліції заявила “Батьківщина”. У “Блоці Петра Порошенка” заявили, що не будуть відкликати підписи з коаліційної угоди, проте констатували фактичний розвал коаліції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас