ЄС виступив проти введення мінімальних цін на сигарети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС виступив проти введення мінімальних цін на сигарети

Особисті фінанси
458
Встановлення мінімальних цін на сигарети суперечить зобов’язанням України в рамках зони вільної торгівлі, говориться на сторінці представництва ЄС в Україні в соцмережі Facebook.
Це зобов’язання виходить з Директиви 2011/64 / EU від 21 червня 2011 р про структуру і ставках акцизів щодо промислово виготовленого тютюну, яка застосовується по всьому ЄС.
“Однак Україна має право вільно вводити мінімальний акцизний збір на тютюнові вироби, включаючи сигарети, для охорони громадського здоров’я та підвищення податкових надходжень (Директива 2011/64 / EU)”, – йдеться в опублікованій позиції представництва ЄС в Україні.
Як повідомлялося, уряд має намір направити в парламент законопроект про підвищення адвалорної ставки акцизу на сигарети до 15% від максимальних роздрібних цін з ПДВ в 2016 р і про скасування норми про мінімальні роздрібні ціни.
Після внесення змін до Податкового кодексу в кінці 2015 р акциз на сигарети з специфічною ставкою з 1 січня 2016 року зріс в Україні на 40% – до 318,26 грн за 1 тис. штук без підвищення адвалорної ставки.
Крім того, чинним законодавством передбачено введення мінімальних роздрібних цін, порядок справляння і розмір яких повинен визначати Кабмін.
Учасники тютюнового ринку дискутують з приводу необхідності введення зазначеної норми. Компанія Imperial Tobacco вважає антиконкурентною прийняту Радою норму про введення мінімальних роздрібних цін. Philip Morris і JTI підтримали рішення парламенту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас