Рада передбачила призначення пенсії громадянам, що отримали інвалідність під час "Революції гідності" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада передбачила призначення пенсії громадянам, що отримали інвалідність під час "Революції гідності"

Казна та Політика
313
Верховна Рада передбачила призначення пенсії громадянам, які отримали інвалідність під час “Революції гідності”, незалежно від наявності страхового стажу.
За прийняття в цілому законопроекту №4022 проголосували 245 депутатів при мінімально необхідних 226.
Згідно з ним, якщо інвалідність була отримана в результаті поранень, контузії або інших ушкоджень здоров’я в ході “Революції гідності” і людина звернулася за медичною допомогою в період з 21 листопада 2013 року по 30 квітня 2014 року, то пенсія по інвалідності призначається незалежно від наявності страхового стажу.
Автори законопроекту (голова фракції “Блок Петра Порошенка” Юрій Луценко, депутати Олександр Третьяков (БПП) і Людмила Денисова (фракція “Народний фронт”) відзначили в пояснювальній записці, що багато постраждалих в ході масових акцій протесту в кінці 2013 – початку 2014 років в Києві молодого віку і не мають необхідного стажу.
Нагадаємо, в липні 2015 року Кабінет Міністрів доручив Міністерству охорони здоров’я створити міжвідомчу комісію з питань встановлення факту участі громадян у подіях “Революції гідності” і отримання ними в їх ході ушкоджень здоров’я, що призвели до інвалідності.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас