Долар США в четвер знижується після опублікування протоколу засідання ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар США в четвер знижується після опублікування протоколу засідання ФРС

Валюта
1563
Курс долара США до євро та ієни знижується в четвер після опублікування протоколу січневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС).
Доларовий індекс, який оцінює вартість американської валюти до десяти основних світових валют, опускається другий день поспіль: у середу він втратив 0,5%, в ході поточних торгів – 0,1%.
Євро торгується вранці в четвер на рівні $ 1,1142 у порівнянні з $ 1,1128 на закриття попередньої сесії.
Курс єдиної європейської валюти знаходиться зараз близько 126,9 єни в порівнянні з 126,97 ієни в середу. Вартість долара становить 113,89 ієни проти 114,1 ієни за підсумками минулого торгової сесії.
Керівники ФРС висловлювали стурбованість нестабільністю світових ринків: ослабленням зростання в Китаї, низькими цінами на нафту і зміцненням долара, свідчить протокол засідання Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC) від 26-27 січня.
“Учасники засідання визнали, що загальні наслідки цих подій для прогнозу економічної активності в США були неясні, але погодилися з тим, що невизначеність посилилася”, – йдеться в протоколі.
“Якщо недавнє посилення фінансових умов в світі продовжиться, воно може стати чинником, що підсилює знижувальні ризики, – наголошується в документі. – Учасники засідання в цілому погодилися, що наявної інформації недостатньо, щоб оцінити баланс ризиків для економіки”.
На цьому тлі більшість з них погодилися з думкою про те, що найкращим рішенням буде дочекатися додаткової інформації про стан економіки, перш ніж переходити до подальшого підвищення процентних ставок в 2016 році.
За підсумками січневого засідання FOMC залишив процентну ставку по федеральних кредитних коштах (federal funds rate) в цільовому діапазоні від 0,25% до 0,50% річних. Ця ставка була підвищена в грудні вперше з червня 2006 року, при цьому з грудня 2008 року вона залишалася в цільовому діапазоні від нуля до 0,25%.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас