Економічний подкаст 93. Що чекає держбанки в зв'язку з прийняттям стратегії їх розвитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
БІЗНЕС

Економічний подкаст 93. Що чекає держбанки в зв'язку з прийняттям стратегії їх розвитку

683
У новому економічному подкасті ведучі Юлія і Станіслав обговорили стратегію розвитку держбанків, яка опублікована на сайті Міністерства фінансів.
На думку Станіслава, в разі повного виходу держави з володіння державними банками шанси уряду щодо реалізації державної політики у фінансовому секторі суттєво ослабнуть. У той же час, зусилля з передпродажної підготовки банків означатимуть підвищення якості їх корпоративного управління, в тому числі забезпечення захисту від політичного тиску.
Ведучі також обговорили посилення вимог НБУ до термінів проведення докапіталізації банків. Станіслав розповів, що в результаті чистки банківської системи ми повинні отримати прозоріший фінансовий ринок, швидкого відновлення ринку поки що не відбудеться через економічний спад і слабку систему захисту інтересів кредиторів, що, власне, не дозволить почати кредитування і поліпшити якість кредитних портфелів банків .
В ході подкасту Юлія і Станіслав також торкнулися питання валютних вкладників в зв’язку із зареєстрованим законопроектом №4004, над розробкою якого працювали представники Незалежної Асоціації Банків України.
Хронометраж: 1:09:01
Новини – 1:03
Головна тема – 10:05
Від зарплати до зарплати – 1:02:58
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас