У Запоріжжі планують масштабно реконструювати аеропорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Запоріжжі планують масштабно реконструювати аеропорт

Казна та Політика
1567
Місцева влада Запоріжжя анонсувала серйозні перевтілення аеропорту. Цього року з міського бюджету на вдосконалення підприємства виділять понад 50 млн гривень.
“На сьогоднішній день з урахуванням того, що Луганськ і Донецьк, так би мовити, вийшли з ринку, розташування запорізького аеропорту грає важливу роль. Ми об’єднуємо Європу з Азією”, – вважає міський голова Володимир Буряк.
У 2016 році влада дасть гроші на реконструкцію дороги до аеропорту, встановлення огорожі навколо будівлі, модернізацію сигнального устаткування, ремонт терміналу і злітно-посадкової смуги. “Виділимо 26 млн на дорогу до аеропорту і близько 27 млн – в його інфраструктуру”, – говорить Буряк.
У планах розвитку КП “Міжнародний аеропорт” Запоріжжя “на найближчі декілька років – реконструкція злітно-посадкової смуги, будівництво нового пасажирського терміналу, модернізація світлосигнального обладнання.
Крім цього чиновники прагнуть включити запорізький аеропорт в програму розвитку аеропортів України до 2023 року. Відповідний лист уже направили в Кабмін.
З моменту розпаду радянського союзу запорізький аеропорт діяв в статусі державного підприємства. У початку 2013 року аеропорт передали з державної в комунальну власність. За минулий рік підприємством скористалося 160 тисяч пасажирів. Аеропорт здійснює по 10 рейсів до Києва і Стамбул, є прибутковим.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас