Лещенко розповів про "високобюджетну виставу" з Порошенком і Яценюком в головних ролях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лещенко розповів про "високобюджетну виставу" з Порошенком і Яценюком в головних ролях

Казна та Політика
5804
Народний депутат від “БПП” Сергій Лещенко назвав ситуацію з невдалою відставкою Кабміну напередодні “високобюджетним спектаклем”.
“Вітаю, ви були глядачами в найбільш високобюджетній виставі під назвою” Перезавантаження “, де головні ролі для вас виконували президент найбільшої країни Європи, її прем’єр-міністр і члени парламенту”, – пише парламентарій в своєму блозі.
Автор тексту не став пояснювати, чому за відставку прем’єр-міністра Арсенія Яценюка не проголосували депутати Ахметова, Коломойського і Пінчука.
“Питання до відданої “армії президента”, голосування якої показує – або президент втратив вплив на своє бізнес-крило (що малоймовірно), або … … Або провал голосування за відставку Яценюка відбувся внаслідок змови. В якій президент Порошенко був якщо не активним учасником, то, як мінімум, закулісним ляльководом”, – пише він.
Лещенко пояснює, що при останньому голосуванні раптом більше 20 депутатів БПП не дали голоси за відставку. Так, о 19:50 вівторка, 16 лютого, парламент голосував за визнання роботи Кабміну незадовільною.
За – 247 голосів, з яких 120 голосів блоку Порошенко.
Це голосування не спричинило жодних юридичних наслідків. Але через п’ятнадцять хвилин, коли голосується відставка уряду, за це рішення фракція БПП дає на 22 голоси менше.
“Подивіться уважно, хто не голосував. Серед них бізнесмени, які бояться в житті одного – накликати на себе гнів Порошенка. Вчитайтеся в прізвища тих, хто не дали голоси: Демчак, Загорій, Козир, Павелко, Недава, Третьяков. Люди, які віддані особисто Порошенку. Або генерал Король, якого пов’язують з Порошенком багато парламентських скликань дружби. Не голосував спікер Гройсман і відданий йому Ткачук. Або менеджер і бізнес-партнер Ложкіна на прізвище Шверк “, – уточнює він.
Однак Лещенко просить звернути увагу на ще один факт – як голосував депутат Олесь Довгий. Він пояснює, що Довгий на сьогодні – це «смотрящий» президента Порошенка в групі депутатів-бізнесменів “Воля народу”.
“Після закінчення голосування, переконавшись, що рішення про відставку не прийнято, Довгий пише заяву в апарат парламенту про те, що просить зарахувати його голос як “за “відставку!”, – Акцентує парламентарій. Депутат підкреслює, що Довгого пов’язують довгі роки дружби та співпраці з Березенком і Кононенком, яка почалася з часів спільної роботи в блоці Черновецького.
Лещенко також зазначає, що напередодні випав хороший привід не просто здати Шокіна, але і “продати” це як значні поступки з боку Порошенка, як сигнал готовності до “перезавантаження, яке не відбулося через парламент”. “На очах країни сталася змова, і слово “перезавантаження” зараз стане не менш дискредитованим, ніж слово “деолігархізація”, – робить висновок депутат.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас