В Україні почнеться переатестація суддів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні почнеться переатестація суддів

Казна та Політика
616
Сьогодні в Києві стартує переатестація перших ста суддів. “Перше оцінювання Вища кваліфікаційна комісія буде проводити 17 лютого. На оцінювання викликається близько ста суддів, у яких закінчилися повноваження у зв’язку із закінченням 5-річного терміну їх призначення”, – заявила голова Ради суддів України Валентина Симоненко.
За її словами, оцінювання знань суддів буде дводенним: на першому етапі випробовувані будуть здавати іспит, що складається зі знань “правових позицій Верховного суду і Європейського суду”. А на другому етапі судді пройдуть співбесіду – за результатами дослідження суддівського досьє і на підставі даних, які цікавлять, наприклад, громадські організації. Проходити переатестація буде у відкритому режимі: “Буде трансляція цього оцінювання”, – говорить Симоненко.
Юристи вважають, що переатестація навряд чи реально оцінить якість роботи суддів. “За п’ять років роботи у кожного могла накопичитися маса ворогів, які строчать кляузи. За два дні з’ясувати, хто з них є добропорядним, а хто – ні, вкрай складно. Така перевірка повинна бути постійною”, – вважає юрист Олексій Святогор.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас