У Демчишина запевняють, що вугілля вистачить — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Демчишина запевняють, що вугілля вистачить

Енергетика
192
Запаси вугілля на складах складають понад 2,7 млн тонн і є достатніми для комфортного проходження зимового опалювального періоду.
Про це на прес-конференції сказав заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Олександр Светелик.
“У той же час, енергетикам доводиться розвантажувати атомні енергоблоки, що виробляють дешеву електроенергію”, – заявив він.
“Запаси вугілля складають понад 2,7 млн тонн. Запаси достатні. У той же час, з втратою споживання ми змушені розвантажувати атомні блоки, дешеву енергію, яка дозволила б утримати тарифи. Для цього шукаємо, ніж замістити втрати споживання, особливо хотілося б отримати нічного споживача “, – сказав Светелик.
Він зазначив, що якщо вийде максимізувати нічне споживання, розвантажувати атомні енергоблоки не доведеться.
Раніше “Українська правда” провела розслідування і з’ясувала, що під виглядом більш дорогого вугілля з ПАР для “Центренерго” поставляється антрацит із зони АТО.
При цьому повідомлялося, що контролюють цей процес люди, наближені до Віктора Медведчука, який бере участь в переговорах України і Росії щодо врегулювання війни на Донбасі, а також є кумом президента Росії Володимира Путіна.
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, коментуючи дану інформацію, заперечував її правдивість, уточнюючи, що вугілля з зони АТО закуповується по 1200 гривні / тонна, а з ПАР – по 74 долари / тонна.
Однак 4 лютого міністр звернувся в Службу безпеки України і Державну фіскальну службу з проханням перевірити контракти на поставку вугілля для “Центренерго”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас