Виконання рекомендацій МВФ щодо підвищення акцизів спричинить відповідне зростання цін на авто, - імпортери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виконання рекомендацій МВФ щодо підвищення акцизів спричинить відповідне зростання цін на авто, - імпортери

Особисті фінанси
2368
Виконання Україною рекомендації Міжнародного валютного фонду (МВФ) в частині підвищення акцизного збору на автомобілі на 10% протягом найближчого року і ще на 5% – на наступний рік спричинить відповідне зростання цін (на розмір підвищення акцизу) на нові та вживані автомобілі, зазначають у Всеукраїнській асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД).
Згідно з прес-релізом ВААІД, у рекомендаціях МВФ щодо оподаткування автомобільного ринку вказано, що в Україні частка акцизного податку у відсотках від ВВП істотно нижча, ніж в інших країнах Центральної, Східної Європи і країнах СНД. При цьому МВФ схвалює чинну систему справляння акцизних зборів, коли їх розмір збільшується в залежності від віку автомобіля та об’єму двигуна.
ВААІД також нагадує, що раніше в парламенті було зареєстровано законопроект про суттєве зниження акцизу на імпорт старих автомобілів. “Але в контексті вже прийнятого держбюджету на рік, а також рекомендацій МВФ ймовірність його прийняття стає мінімальною”, – підкреслюють в асоціації.
Як повідомлялося, раніше автоімпортери називали ініціативу зниження акцизів на б/у авто “подвійним ударом” у спину офіційних імпортерів, оскільки в цьому випадку офіційний імпорт не зможе конкурувати за ціною, і, крім того, з урахуванням існуючої в Україні корупції, знову “розквітне” сірий імпорт практично нових авто під виглядом старих. Водночас істотного здешевлення таких автомобілів не відбудеться.
За останні роки ринок нових легкових автомобілів в Україні скоротився в рази. До 2015 року В країні продано 46,44 тис. легкових авто – майже в два рази менше, ніж роком раніше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас