"По-іншому ніяк": Абромавічус назвав прийнятий закон про приватизацію можливістю побороти корупцію в держкомпаніях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"По-іншому ніяк": Абромавічус назвав прийнятий закон про приватизацію можливістю побороти корупцію в держкомпаніях

Казна та Політика
780
Прийнятий Верховною Радою закон про скасування обов’язкового продажу на біржах 5-10% акцій державних підприємств при проведенні приватизації, що відкриває шлях до масштабного продажу держактивів, дасть можливість побороти корупцію в держкомпаніях.
Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус на своїй сторінці в Twitter.
“Дуже добре! Рада таки прийняла законопроект 2319 про приватизацію. По-іншому корупцію в держкомпаніях не подолати “, – написав він.
Нагадаємо, депутати Верховної Ради 16 лютого прийняли закон, який передбачає внесення змін до процедури приватизації, зокрема, скасування обов’язкового продажу 5-10% акцій стратегічних державних підприємств на фондових біржах при проведенні їх приватизації.
Раніше глава Фонду держмайна Білоус відзначав, що від прийняття цього документа залежить початок приватизації. За його словами, старт приватизації повинен початися якнайшвидше, тому що є люди, які мають інтереси на держпідприємствах.
Велику приватизацію Фонд держмайна має намір почати з Одеського припортового заводу в червні цього року, після цього на продаж планується виставити держпакети акцій низки обленерго і «Центренерго».
Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус також неодноразово закликав парламентаріїв підтримати даний законопроект. За його словами, він, в свою чергу, буде сприяти прозорій приватизації.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас