У Києві знову вводять нові платіжки за комуналку (зразок) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві знову вводять нові платіжки за комуналку (зразок)

Особисті фінанси
4037
У лютому деякі жителі Києва отримали незвичні платіжки: прийшла тільки “половина” квитанції – з блоками на оплату послуг з утримання прибудинкової території та за холодну воду. У “Київенерго” пояснюють: жителі двох районів, Святошинського та Оболонського, отримають за гарячу воду та опалення окремі рахунки нового формату. Вже до літа нові квитанції від компанії отримуватимуть мешканці всіх районів.
ПО-НОВОМУ. “Зазвичай нам приходила одна платіжка з усіма компослугами. А чотири дні тому ми отримали квитанцію на оплату “комуналки”, але в ній не було блоків за гарячу воду та опалення. Це трохи збентежило. Ми навіть турбуватися почали! Кажуть, повинна прийти друга платіжка з відсутніми послугами. Але ми її поки не отримали “, – говорить пенсіонер зі Святошинського району Юрій Миколайович.
Окремі квитанції на оплату ЖКП отримують і мешканці Оболонського району. “Я оплачую” комуналку через інтернет. Вранці 12 лютого, ще до того, як я отримала платіжку, мені на e-mail прийшов лист з попередженням, що в лютому жителі мого району отримають окрему квитанцію за опалення і гаряче водопостачання – від Головного інформаційно-обчислювального центру (ГІОЦ), а безпосередньо від “Київенерго”. Також там було докладне пояснення, як правильно заповнювати нову квитанцію. У цей же день ввечері електронкою я отримала дві окремі платіжки: одну від ГІОЦ, по якій потрібно заплатити за утримання прибудинкової території та за холодну воду, другу від “Київенерго” – за гарячу воду та опалення “, – розповідає мешканка Оболоні Ольга Муленко.
КОЛИ ОТРИМАЮТЬ ІНШІ. У “Київенерго” пояснюють, що платіжки нового, європейського формату почали впроваджувати ще минулого літа, і першими їх отримали жителі, будинки яких обслуговують ОСББ та ЖБК. Тепер черга дійшла і до будинків, які знаходяться в управлінні комунальних житлопідприємств. “У лютому платіжки нового формату за опалення і гарячу воду (за січень) отримують кияни, які проживають в Оболонському та Святошинському районах. У березні ця практика пошириться на Дніпровський і Печерський райони, в квітні нововведення торкнеться Подільського та Шевченківського. У травні такі квитанції отримають жителі Голосіївського та Дарницького районів, в червні – Деснянського та Солом’янського “, – говорять в “Київенерго”.
ЧИМ ВІДРІЗНЯЮТЬСЯ. Нові платіжки від “Київенерго” трохи схожі на ті, що раніше розсилав ГІОЦ. Але мають і відмінності. Так, в них збільшено кількість рядків – щоб зручно було заповнювати показання тим, у кого кілька лічильників. Також передбачено врахування показань багатотарифних лічильників. І, нарешті, жителі, які заздалегідь (в кінці місяця) нададуть компанії поточні показання лічильників, зможуть отримати автоматично заповнені квитанції. Пільги, якщо такі є, в них будуть також враховані.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас