Торгові мережі не заплатили накладені штрафи - АМКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торгові мережі не заплатили накладені штрафи - АМКУ

Казна та Політика
787
Антимонопольний комітет заявляє про усунення учасниками картельної змови продуктових мереж виявлених порушень.
Про це повідомила прес-служба АМКУ.
“На сьогодні рішення комітету відповідачами не виконано, крім ТОВЕКО “, яким рішення виконано частково, а саме сплачено штраф і пеня”, – йдеться у відповіді на запит агентства.
Згідно з відповіддю, “Ашан Україна Гіпермаркет”, “Метро Кеш енд Керрі Україна”, “БІЛЛА-Україна”, “Фоззі-Фуд”, “Фора”, “Новус Україна”, “Фуршет”, “Фуршет- центр”, “Фудмаркет “,” АТБ-маркет “, а також “АСНільсен Юкрейн” не згодні з рішенням і подали заяви до суду про визнання його недійсним, більшість заяв прийнято судом до розгляду, порушено провадження у справі.
У судах першої інстанції повністю відмовлено в позовних заявах “Фоззі-Фуд”, “Фора”, “АТБ маркет”, “БІЛЛА-Україна”, “Новус Україна” і “АСНільсен Юкрейн”, “Фуршет” і “Фуршет Центр”.
Рішенням господарського суду Києва позов “Ашан Україна Гіпермаркет” задоволений повністю, але АМКУ не погодився із зазначеним рішенням і звернувся з апеляційною скаргою до Київського апеляційного госпсуду.
Розгляд справ за позовом “Метро Кеш енд Керрі Україна” і “Фудмаркет” триває, рішення госпсуду Києва в даний час не прийнято.
АМКУ інформує, що рішенням Київського апеляційного госпсуду позов “АТБ-маркет” задоволений повністю.
Розгляд апеляцій за позовом “Фоззі-Фуд”, “Новус Україна” і “АСНільсен Юкрейн” Київським апеляційним господарським судом припинено, призначені експертизи.
У той же час розгляд апеляцій за позовом “Фуршет-Центр”, “Фора”, “БІЛЛА-Україна” триває.
У комітеті наголошують, що оскарження в суді призупиняє дію рішення, тому до кінця оскарження підстави для подачі в суд позовів про стягнення штрафів та зобов’язання виконати рішення АМКУ відсутні.
У той же час “Ікс Рітейл груп Україна”, “Край-2”, “Адвентіс”, “Фуд Центр”, “Траверс Маркет”, “СПАР-Центр”, “Мепромаг” в судовому порядку рішення комітету не заперечували, в зв’язку з чим комітет звернувся до госпсудів з відповідними позовами про стягнення штрафів.
Госпсуд Київської області задовольнив позови комітету про стягнення штрафу, пені з “Краї-2” і “СПАР-Центру”.
Рішенням господарського суду Києва задоволено позов АМКУ про стягнення штрафу, пені та зобов’язання виконати рішення комітету в “Адвентіс”.
Рішенням господарського суду Запорізької області задоволено частково позов АМКУ до “Ікс Рітейл груп Україна”, а саме відмовлено в задоволенні позову АМКУ в частині зобов’язання виконати рішення комітету.
В даний час АМКУ вживаються заходи щодо оскарження цього судового рішення.
У провадженні госпсуду Запорізької області знаходиться судова справа за позовом комітету до “Фуд-Центру” про стягнення штрафу, пені та зобов’язання виконати рішення АМКУ, але в даний час рішення судом не прийнято.
Прес-служба відомства зазначає, що відповідними постановами госпсуду Дніпропетровської області повернуті без розгляду позовні заяви комітету до “Траверс Маркету” і “Мепромагу” про стягнення штрафу, пені та зобов’язання виконати рішення комітету, зокрема на підставі незадоволення заяви АМКУ про відстрочку і звільнення від сплати судового збору.
В даний час комітетом вживаються заходи для повторної подачі позовних заяв до зазначених суб’єктів господарювання.
Як повідомлялося раніше, 29 квітня 2015 року Антимонопольний комітет оштрафував торгові мережі в рамках картельної змови на 203,6 млн гривень і зобов’язав учасників картелю припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції та привести свою діяльність у відповідність до вимог законодавства, також це стосується договірних відносин з постачальниками або виробниками товарів і підходів до ціноутворення для своїх споживачів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас