Мін'юст заявляє про технічну готовність системи електронного декларування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст заявляє про технічну готовність системи електронного декларування

Казна та Політика
802
Міністерство юстиції заявляє про технічну готовність системи електронного декларування доходів чиновників.
Про це на засіданні робочої групи з питань удосконалення законодавства на виконання плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України сказав міністр юстиції Павло Петренко.
“Що стосується електронного декларування, то технічна сторона, яка передбачає нову форму декларування, у нас склалася позитивно … Представництво програми розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні взяло на себе всі витрати і організаційну підготовку програмного продукту, який буде базисом для введення електронного декларування” , – сказав він.
За його словами, даний продукт буде введений в експлуатацію після прийняття відповідних законодавчих змін та запуску роботи Національного агентства щодо запобігання корупції.
“Наші колеги з USAID (Агентство США з міжнародного розвитку) вже готові представити демоверсію електронної системи декларування, але вони очікують змін в закон і початок повноцінної роботи того органу, який повинен приймати цей продукт. Оператором цього продукту буде Нацагентство щодо запобігання корупції. Технічно система готова, і вона буде передана нашими західними партнерами, коли агентство почне повноцінно працювати “, – додав він.
Раніше перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій висловив надію на те, що депутатам вдасться досягти консенсусу для скасування 16 лютого необхідної для лібералізації ЄС візового режиму для України норми, внесеної до закону “Про державний бюджет на 2016 рік”, згідно з якою введення електронного декларування доходів чиновників передбачено не раніше 1 січня 2017 року.
Як повідомлялося, член конкурсної комісії з відбору членів Нацагентства по запобіганню корупції Віктор Таран прогнозує обрання всіх членів агентства до квітня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас