У Росії посилять контроль за анонімними інтернет-платежами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії посилять контроль за анонімними інтернет-платежами

Світ
380
Російська влада в 2016 році посилить контроль за анонімними інтернет-платежами з метою боротьби з відмиванням, незаконним переведенням коштів і виведенням активів, а також фінансуванням тероризму.
Як повідомляє Forbes, міжнародні профільні регулятори вже формують перелік підозрілих в цьому відношенні операцій. Підвищена увага вони звертають на анонімні перекази і пожертвування через інтернет і термінали, в тому числі краудфандінг.
У грудні 2015 року у зв’язку із загостренням терористичних загроз FATF (Міжнародна група з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей) провела екстрену нараду з фінансовими розвідками країн-учасниць, де було прийнято рішення підготувати план практичних заходів щодо запобігання фінансування тероризму. Тепер FATF має намір провести зустріч , де країни, в тому числі Росія, представлять свої пропозиції. За підсумками їх узгодження з FATF профільні відомства пропишуть підлягають безпосередньому контролю ознаки підозрілих операцій. «Банки та інші організації будуть зобов’язані приділяти їм підвищену увагу і в разі реальної загрози гальмувати такі операції», – повідомив заступник глави Росфінмоніторингу Павло Лівадний. Він додав, що реалізувати зміни планується протягом року.
Минулого тижня в Росії заступник голови Росфінмоніторингу Галина Бобришева на зустрічі з банкірами уточнила коло операцій, які можуть бути визнані потенційно сумнівними і вимагати підвищеної уваги банків та інших фінансових організацій. За її словами, грошові перекази та збір пожертв – «основні вразливості» з точки зору боротьби з тероризмом.
За матеріалами:
Forbes
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас