У ГПУ відставку Касько назвали "піар-акцією" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ГПУ відставку Касько назвали "піар-акцією"

Казна та Політика
1344
У Генеральній прокуратурі заяву про відставку з поста заступника генпрокурора розцінюють як піар-акцію. Таку позицію органу в ефірі висловив помічник генпрокурора Владислав Куценко.
Заява заступника генпрокурора Віталія Касько про відставку з ГПУ через корупцію з боку її керівника – особисто генерального прокурора Віктора Шокіна – є “піар-акцією”, заявив помічник Шокіна, прокурор ГРУ Владислав Куценко.
“Що стосується заяви саме Віталія Каська, то ми вважаємо, що це справжня піар-акція”, – заявив Куценко в ефірі каналу “112 Україна”.
“Оцінку його роботі дасть суспільство згодом, коли ми проаналізуємо, що вдалося пану Касько, а що не вдалося”, – сказав Куценко.
На думку помічника Шокіна, Касько “зробив ряд гучних заяв, на жаль піар-характеру”. Куценко вважає, що у Касько “в руках були всі механізми для того, щоб не просто робити заяви”, а “продемонструвати всьому суспільству” роботу з міжнародного питання, по санкціях, по боротьбі з корупцією, і в справі “діамантових прокурорів”. “Тому, як кажуть, поганому танцюристу і ноги заважають”, – заявив Куценко.
Сьогодні заступник генпрокурора Віталій Касько заявив про рішення подати у відставку, назвавши причиною неможливість зробити що-небудь в Генпрокуратурі, поки її очолює Віктор Шокін. Касько заявив про коррупцію і про формальність характеру реформ, назвавши ГПУ “мертвим органом”. “Керівництво прокуратури остаточно перетворило її в орган, де панує кругова порука”, – заявив Касько.
“Останньою краплею став черговий переділ роботи ГПУ, Шокін забрав у мене все функції і інструменти вести справи, над якими починала працювати наша команда, в тому числі по справі “діамантових” прокурорів”, – додав Касько.
Відставка Касько, причиною якої стала корупція Шокіна, – вже не перша для керівництва силових структур. 29 жовтня 2015 року перший заступник голови СБУ – начальник Головного управління по боротьбі з корупцією Віктор Трепак подав рапорт про відставку в зв’язку з неможливістю ефективно виконувати обов’язки через перебування на чолі ГПУ Віктора Шокіна. Трепак розповів, що в справі “діамантових прокурорів” на співробітників СБУ був “потужний тиск”. За словами Трепака, після затримання фігурантів цієї справи ГПУ відкрила кримінальні провадження, предметом яких стала діяльність співробітників главку “К”.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас