Держгеонадр відстрочила припинення ліцензії "Укрнафті" для відновлення безперебійних поставок газу населенню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держгеонадр відстрочила припинення ліцензії "Укрнафті" для відновлення безперебійних поставок газу населенню

Енергетика
165
Державна служба геології та надр України до 25 лютого 2016 року відклала призупинення дії спеціального дозволу на користування надрами ПАТ “Укрнафта” для забезпечення безперебійних поставок газу населенню.
Згідно з повідомленням Держгеонадр, мова йде про спецдозвіл на користування надрами №2727 від 6 червня 2002 роки (Юріївське родовище, Дніпропетровська обл.).
“Зазначене рішення дозволить РГК” Дніпропетровськгаз “в разі неврегулювання спору між ДФС України і ПАТ” Укрнафта “змінити газопостачальника з метою безперебійного постачання газом населення”, – відзначили в Держгеонадр.
У свою чергу в “Укрнафті” відзначили, що компанія в терміновому порядку здійснює заходи щодо відновлення видобутку газу на родовищі.
Раніше Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), висловила обурення відключенням газу споживачам в Магдалинівському районі Дніпропетровської області через дії “Укрнафти”.
“Укрнафта” припинила газопостачання 3,451 тис. абонентів в Дніпропетровській області через припинення її спецдозволів на користування надрами по Голубівському, Юріївському і Лопушнянському родовищі.
Держгеонадр призупинила дію спецдозволів через порушення “Укрнафтою” ліцензійних умов, а саме накопиченої заборгованості зі сплати ренти.
НАК “Нафтогаз України” належить 50% + 1 акція “Укрнафти”, групі компаній, пов’язаних з акціонерами Приватбанку, – порядку 42% акцій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас