В "Укравтодорі" розкрили вартість одного кілометра дороги в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Укравтодорі" розкрили вартість одного кілометра дороги в Україні

Казна та Політика
6924
Орієнтовна нормативна вартість будівництва в Україні одного кілометра автомобільної дороги першої категорії (дорога з обов’язковою розділовою смугою і 2-4 смугами для руху в одному напрямку) в прив’язці до цін 2015 року становила від 70 до 100 млн грн.
Про це повідомив глава Державного агентства автомобільних доріг України ( “Укравтодор”) Андрій Батищев.
Він також повідомив, що в прив’язці до цін минулого року орієнтовна вартість реконструкції 1 км автодороги цієї ж категорії становила від 40 до 80 млн грн, капремонту – від 20 до 30 млн грн, поточного середнього ремонту – від 8 до 12 млн грн.
“Можу сказати, що через дорожнечу проведення капітальних видів робіт і відсутність фінансування в належному обсязі ці роботи протягом 2015 року за рахунок держбюджету взагалі не виконувалися, на відміну від поточного дрібного і аварійного, або, як кажуть,” ямкового “ремонту” , – зазначив Батищев.
Він підкреслив, що в умовах відсутності коштів на інші, більш капітальні види робіт, “ямковий” ремонт є чи не єдиним способом забезпечити проїзд автотранспортних засобів, а також продовжити термін служби українських доріг.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас