Японія дала Україні $ 460 тисяч на освіту і медицину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія дала Україні $ 460 тисяч на освіту і медицину

Казна та Політика
355
Уряд Японії надав Україні безоплатну фінансову допомогу в рамках Програми гуманітарної безпеки “Кусаноне” на $ 460 тисяч для реалізації шести проектів в сфері освіти та медицини в Київській, Дніпропетровській, Черкаській, Херсонській і Запорізькій областях.
Церемонія підписання грантових угод відбулася в п’ятницю в Києві за участю посла Японії в Україні Шигекі Суми.
“Проекти в рамках програми “ Кусаноне “ гарні, оскільки вони дуже швидко створюються і японська сторона може безпосередньо надати допомогу людям”, – зазначив дипломат.
Підписані угоди передбачають: “Проект оснащення Центру реабілітації дітей-інвалідів м Бровари ліфтом і міні-автобусом”; “Проект модернізації медичного обладнання в Нововоронцовської центральної районної лікарні” (апарат УЗД, гастроскоп, кардіограф); “Проект модернізації медичного обладнання в Покровської центральної районної лікарні” (відеоендоскопічний комплекс); “Проект модернізації медичного обладнання в Лисянської міській лікарні” (апарат УЗД, гастрофіброскоп, аналізатор гематологічний); проект модернізації медичного обладнання в Мелітопольській міській лікарні № 2 “(апарат УЗД).
Проекти будуть реалізовані в рамках першого етапу програми “Кусаноне”, яка спрямована на підтримку проектів, представлених неурядовими організаціями та іншими неприбутковими установами. У березні планується підписання шести нових контрактів по схожих проектах майже на $ 420 тис.
З 2002 і до сих пір в Україні в рамках програми “Кусаноне” реалізовано дев’яносто один проект на загальну суму близько $ 6,6 мільйона.
В цілому з березня 2014 року Японія надала Україні фінансову підтримку для стабілізації і стимулювання реформ в Україні на загальну суму $ 1,85 млрд.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас