"Ощадбанк" виграв суд за отриманими в "Дельта Банку" 2 мільярдам, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ощадбанк" виграв суд за отриманими в "Дельта Банку" 2 мільярдам, - ЗМІ

Кримінал
1342
“Ощадбанк” виграв суд у Фонду гарантування вкладів і може не повертати йому отримані з “Дельта Банку” 2 млрд грн.
Про це пише Finclub.
Як повідомляється, Мінфін, який фінансово підтримує і Ощадбанк, і ФГВФО, не хоче втручатися в суперечку.
“Суть конфлікту полягає в спробі повернути в “Дельту” активи, які “Ощадбанк” отримав у “Дельта Банку” перед самим його банкрутством”, – пише видання.
В “Ощадбанку” відмовилися повідомити деталі, пославшись на банківську таємницю. Однак ці відомості опубліковано в публічних судових рішеннях. 15 грудня 2010 року між “Ощадбанком” і “Дельта” були укладені договори про відкриття мультивалютного і гривневого коррахунків.
Суми коштів на них не вказані, але раніше “Ощадбанк” говорив про втрату в Дельті понад 3 млрд грн.
У 2014 році виникла необхідність в забезпеченні цих договорів. В результаті 29 грудня 2014 го між банками було укладено договір іпотеки на 11 земельних ділянок в Київській і Волинській областях. Вартість цього майна оцінена в 117 млн грн. 25 лютого 2015 року були укладені договори застави – права вимоги за кредитами ціною на 1,298 млрд грн і 459 млн грн.
У цей портфель входять кредити, які Дельта видала компанії “Яблуневий дар” і за які судяться акціонер Дельти Cargill і Державна іпотечна установа. Вже 26 лютого між банками було укладено договір застави цінних паперів на 160 млн грн і договір про звернення стягнення. У підсумку обсяг переданих з Дельта Банку в Ощадбанк активів склав 2,033 млрд грн.
3 березня 2015 року в Дельта Банк була введена тимчасова адміністрація. А 29 вересня тимчасовий адміністратор Владислав Кадиров визнав вищевказані договори недійсними.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас