Встановлено новий світовий рекорд швидкості передачі даних в оптичній системі з передавача і приймача — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Встановлено новий світовий рекорд швидкості передачі даних в оптичній системі з передавача і приймача

Технології&Авто
687
Групі дослідників, що працює в Університетському коледжі Лондона, вдалося встановити новий рекорд швидкості передачі даних в оптичній системі, що складається тільки з передавача і приймача, – 1,125 Тб / с. Досягти цього вражаючого результату вдалося завдяки використанню декількох методів обробки сигналів, але перш ніж перейти до технічної суті, наведемо слова провідного автора дослідження, доктора Роберта Маєр, де він на пальцях пояснює значення цих цифр.
«Це майже в 50 тис. разів більше, ніж 24 Мб / с, тобто середньої швидкості широкосмугового інтернету в Великобританії … Наприклад, досягнута нами швидкість передачі інформації дозволяє завантажити всі сезони « Ігри престолів » в якості HD за одну секунду».
Експериментальна система вчених використовує п’ятнадцять різних каналів для передачі даних, кожен з яких характеризується оптичним сигналом різної довжини хвилі. Кожен канал модулюється окремо, а потім всі вони зливаються воєдино – лінію, яку дослідники назвали «суперканалів». Завершальним компонентом, розташованим на іншому кінці системи, є приймач з дуже великою пропускною здатністю.
За словами Маєр, секретом до успіху стало використання приймача з надзвичайною високою пропускною спроможністю, а також хороша оптимізація формату модуляції і швидкості передачі кодових потоків по кожному оптичному каналу окремо.
Втім, є маленьке «але»: конкретно в цьому експерименті дослідники з’єднували передавач і приймач безпосередньо. У прийдешніх дослідників вони планують з’єднати їх за допомогою оптоволоконного кабелю, в результаті чого, як очікується, сигнал кілька спотвориться. Інакше кажучи, пройде ще чимало часу, перш ніж користувачі отримають можливість завантажувати всі сезони «Ігри престолів» за одну секунду.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас