НСК "Олімпійський" підтверджує наявність заборгованості, але продовжує працювати в штатному режимі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НСК "Олімпійський" підтверджує наявність заборгованості, але продовжує працювати в штатному режимі

Казна та Політика
222
Державне підприємство “Національний спортивний комплекс” Олімпійський “підтверджує наявність фінансової заборгованості, але зазначає, що стадіон продовжує працювати в штатному режимі.
“Хотілося б відзначити, що ситуація із заборгованістю бере початок ще в грудні 2012 року. Тоді держава припинила фінансування програми, яка була відкрита для підготовки і проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. З боку держави не були погашені всі заборгованості по фінансуванню, тому і виникла ситуація з арештом майна НСК “, – йдеться в повідомленні на сайті НСК “Олімпійський”, яке з’явилося після публікації в ряді ЗМІ інформації про арешт майна спорткомплексу.
У ньому наголошується, що в даний час керівництво стадіону вживає всіх можливих заходів щодо погашення заборгованості. Також до вирішення проблеми долучені Міністерство молоді та спорту України та профільний комітет Верховної Ради України.
“У зв’язку з можливими спекуляціями зазначеною інформацією, доводимо до вашого відома, що стадіон працює в штатному режимі і проводить активну підготовку до матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА між ФК “Динамо” (Київ) і ФК “Манчестер Сіті”, який відбудеться 24 лютого 2016 року в 21:45 “, – підкреслюють в НСК.
У четвер з’явилася інформація, що Державна виконавча служба заарештувала майно НСК “Олімпійський” у відповідності з рішенням Господарського суду Києва.
19 листопада 2013 року цей суд в повному обсязі задовольнив позов ПАТ “Холдингова компанія” Київміськбуд “про стягнення з НСК” Олімпійський “32,389 млн грн боргу, який виник у зв’язку з неналежним виконанням спорткомплексом умов договору генерального підряду від 28 листопада 2008 року.
У зв’язку з недостатньою кількістю коштів на рахунках для виконання рішення суду, 23 листопада 2015 року державний виконавець виніс постанову про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження. НСК звернувся до суду з проханням зняти арешт з майна і визнати недійсним наказ виконавчої служби, але суд відмовив у задоволенні позову.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас