Кабмін хоче взяти $50 мільйонів кредиту у Туреччини на 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін хоче взяти $50 мільйонів кредиту у Туреччини на 5 років

Казна та Політика
489
Кабінет міністрів в ході засідання прийняв рішення залучити кредит від уряду Туреччини в розмірі $50 млн терміном на 5 років і ставкою до 2,5% річних.
«Проектом постанови пропонується надати повноваження міністру фінансів здійснити державні зовнішні запозичення в 2016 шляхом залучення позики на суму не більше $ 50 млн з терміном погашення не пізніше ніж через 5 років зі ставкою не вище 2,5% річних», – заявила міністр фінансів України Наталія Яресько.
За її словами, для цього буде укладено відповідний договір між українським і турецьким урядами. Міністр пояснила, що даний кредит є частиною фінансової підтримки України з боку країн «великої двадцятки».
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив, що він має намір підписати цей договір в понеділок під час візиту в Україну прем’єр-міністра Туреччини.
Нагадаємо, Міністерство фінансів готує додаткові кредитні угоди по реалізації широкого спектру проектів з основними кредиторами – Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Європейським інвестиційним банком (ЄІБ), а також урядами Польщі, Швейцарії та Туреччини.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас