У 2014 році з держпідприємств вивели 110 мільярдів, - Ситник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2014 році з держпідприємств вивели 110 мільярдів, - Ситник

Кримінал
613
В основному НАБУ займається держпідприємствами, оскільки в 2014 році задекларована кількість їх збитків склала 110 мільярдів гривень.
Про це під час підсумкової прес-конференції повідомив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.
“Якщо говорити про 2014 рік, то кількість збитків, які задекларовані державними підприємствами, становить близько 110 мільярдів гривень. Це якраз та сума, яка була виведена через ці підприємства, і без належної роботи по державних підприємствах ці схеми будуть працювати і надалі” , – сказав він.
На думку директора НАБУ, є великий ризик, що в поточному році будуть створюватися схеми, які будуть спрямовані на вимивання грошей з держпідприємств, а також на те, щоб вартість їх була занижена перед приватизацією, щоб іноземні інвестори не зацікавилися підприємствами, і відповідно певні особи отримали можливість через офшори викупити їх за заниженими цінами.
“З такою метою виводяться гроші і створюється заборгованість. Інвестор бачить, що підприємство не дуже чисте, має сумнівну заборгованість, і відповідно вкладати кошти в них не захоче”, – зазначив Ситник.
Він запевнив, що детективи НАБУ будуть звертати пильну увагу на зловживання у сфері державних підприємств, і пообіцяв, що перші кримінальні справи щодо державних підприємств будуть направлені до суду вже в кінці березня поточного року.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас