НКЦПФР заявляє про очищення ринку від фіктивних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР заявляє про очищення ринку від фіктивних компаній

Фондовий ринок
331
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку заявляє про очищення ринку від фіктивних компаній.
Про це написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facеbook голова НКЦПФР Тимур Хромаєв.
Він зазначає, що рік тому в лістингу бірж значилося 182 компанії, а з січня 2016 року їхня залишилося близько двох десятків.
“ Емітенти, що залишилися в лістингу, не тільки стануть еталоном публічної компанії, але і виграють від перерозподілу капіталу, що залишився на ринку, на їх користь. Ми створимо “касту” емітентів, які будуть еталоном публічної компанії. У такі папери нам не соромно буде запрошувати інвесторів”, – написав він.
За його словами, цей список компаній буде постійно змінюватися в залежності від їх фінансових результатів, приведення рівня корпоративного управління до заданих стандартів.
“На жаль, нам довелося вдатися до повного перезавантаження ринку. Тому що і далі закривати очі на використання ринку в найрізноманітніших схемах було не можна. Ми хочемо сформувати якісний клас активів, в які можуть бути спрямовані гроші інвесторів”, – додав Хромаєв.
Він підкреслює, що комісія орієнтується на три основні постулати – ринок повинен бути ефективним, ринок повинен бути прозорим, він повинен гарантувати основні права інвестора.
Голова регулятора зазначає, що законодавчі ініціативи регулятора в 2016 році будуть націлені на імплементацію директив Євросоюзу, які стосуються регулювання фінансових ринків.
Нагадаємо, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку виступає за створення єдиного депозитарію і клірингового агента.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас