Війна на Сході України вдвічі дешевше субсидій, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Війна на Сході України вдвічі дешевше субсидій, - експерт

Казна та Політика
1121
В Україні сума всіх субсидій в 2014 році становила 160 млрд гривень, тобто кожна третя гривня з Державного бюджету витрачалася на субсидії. Крім того, війна на Сході України обходилася вдвічі дешевше, ніж фінансування державних дотацій.
Про це заявив експерт Асоціації енергоефективних міст України Святослав Павлюк, передає “Обозреватель” з посиланням на “Громадське радіо”.
За його словами, в 2015 році сума виставлених населенню рахунків становить 51 млрд гривень, і половину з них оплачено з держбюджету. Сума субсидій становить понад 25 млрд гривень, їх отримали 5,4 млн домогосподарств. Всього в Україні – 16,7 млн домогосподарств, з них 1,8 млн – одноосібні домогосподарства, де проживають малозабезпечені літні самотні люди.
Також Павлюк зазначив, що платежі, спрямовані на здешевлення енергетичного продукту, – дуже різні. Вони включають в себе дотації для ринку в загальному, субсидії тим, хто не може за себе заплатити, субсидії підприємствам, які постачають ресурс дешевше, а також пільги – певний обсяг ресурсу, призначений для колишніх державних службовців або військових за певні заслуги перед державою.
“За результатами 2014 року сума всіх субсидій, дотацій на енергетичному ринку становила по “Нафтогазу” близько 112 млрд гривень, за електроенергію – близько 40 млрд гривень і субсидії населенню – близько 8 млрд. У цілому сума субсидій в 2014 році склала 160 млрд гривень. це третина державного бюджету. Війна на Сході нам коштувала майже наполовину дешевше “, – підкреслив експерт.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас