У Гонтаревої кажуть, що співпраця з МВФ - життєво необхідна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Гонтаревої кажуть, що співпраця з МВФ - життєво необхідна

Казна та Політика
738
Національний банк вважає життєво необхідним відновлення співпраці з міжнародними донорами та, в першу чергу, з Міжнародним валютним фондом.
Про це йдеться в заяві регулятора.
Як зазначається, Національний банк вживає заходів для забезпечення макроекономічної і фінансової стабільності.
“Зокрема, з цією метою ми проводимо стриману монетарну політику для зниження інфляції до цільового рівня в 12% до кінця 2016 року, а також валютні інтервенції для згладжування надмірних коливань курсу гривні”, – говориться в повідомленні.
“Разом з тим досягненню цих цілей загрожують зовнішні шоки і внутрішня політична нестабільність. З огляду на це, ми вважаємо життєво необхідним відновлення співпраці з міжнародними донорами та, в першу чергу, з Міжнародним валютним фондом”, – заявили в НБУ.
Згідно з повідомленням, відновлення співпраці з МВФ і іншими донорами є передумовою зростання міжнародних резервів до 19,6 млрд доларів до кінця 2016 року.
“Також це буде служити позитивним сигналом для інших міжнародних донорів і для приватних – іноземних і вітчизняних – інвесторів, що сприятливо позначиться на платіжному балансі і стимулюватиме прискорення економічного зростання”, – повідомляє прес-служба.
Національний банк відзначає, що подальша затримка відновлення співпраці з МВФ може мати негативні наслідки як для фінансової стабільності нашої держави, так і для рівня добробуту громадян.
Раніше директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, що МВФ може зупинити підтримку України.
Міністр фінансів Наталія Яресько висловила думку, що заява глави МВФ Крістін Лагард про можливе припинення співпраці з Україною – наголошення на тому, що необхідно продовжувати реформи в країні.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас