ExxonMobil і British Petroleum закінчили судовий спір довжиною 80 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ExxonMobil і British Petroleum закінчили судовий спір довжиною 80 років

Фондовий ринок
608
ExxonMobil і BP домовилися зняти заборону на використання назви Esso для мережі заправок Exxon, який діяв в декількох штатах США з 1937 року.
“Угоду зафіксував Федеральний суд Міссурі. Компанії врегулювали суперечку після того, як в грудні минулого року ExxonMobil в суді попросила скасувати заборону використовувати марку Esso в 15 штатах. Йдеться про Колорадо, Іллінойс, Індіану, Айову, Канзас, Мічиган, Міннесоту, Міссурі, Монтану, Небраску, Північну і Південну Дакотуі, Оклахому, Вісконс і Вайомінг”, – йдеться в повідомленні.
Відзначається, що на початку XX століття продукцію під маркою Esso почала продавати компанія Jersey Standard (змінила назву на Exxon Corporation в 1972 році), яка в 1911 році утворилася в результаті поділу Standard Oil на кілька невеликих фірм.
Інша виділилася з Standard Oil компанія – Standard of Indiana – використовувала схожий за звучанням бренд S.O. Колірна гамма обох марок збігалася, при розглядах суд прийняв сторону Standard of Indiana.
Потім Standard of Indiana змінила назву на Amoco, і в кінці 1990-х років стала частиною BP. У дослідженні ExxonMobil, результати якого компанія представила при зверненні до суду, ні у одного з 400 респондентів не виникло асоціацій між Esso і BP. Exxon і Mobil (також була виділена з Standard Oil) домовилися про злиття в 1998 році.
За матеріалами:
Slon
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас