"Где деньги, Зин?" У Яресько розповіли, де лежать невикористані "кіотські мільйони" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Где деньги, Зин?" У Яресько розповіли, де лежать невикористані "кіотські мільйони"

Казна та Політика
1370
Близько 100 млн євро “кіотських” коштів, велика частина з яких до цих пір залишається невикористаною з моменту їх отримання зберігалися в “Укрексімбанку”.
Про це заявив заступник директора департаменту фінансів промисловості Мінфіну Анатолій Данилишин.
“На 9 лютого залишок невикористаних коштів (кіотських) становить 2 мільярди 381,6 мільйона гривень, причому залишок в євро становить 32 мільйони євро і залишок у гривні 1 млрд 448,3 мільйона гривень”, – сказав він.
Данилишин додав, що кошти в євро, згідно з підписаною свого часу угодою, перебувають в “Укрексімбанку”, а конвертовані в гривню кошти – на Єдиному казначейському рахунку.
Відповідаючи на уточнюючі запитання учасників засідання, він повідомив, що всі кошти з моменту їх отримання знаходилися в “Укрексімбанку” під конкретний план заходів.
Данилишин зазначив, що йому важко сказати використовувалися вони банком на свій розсуд: “Вони зберігалися. Це була умова японської сторони, щоб зберігати їх в євро”.
Нагадаємо, Україна в 2009 році реалізувала Японії одиниці скорочення викидів на 430 млн євро, в 2010 році – Іспанії на 30 млн євро.
З 12 жовтня 2011 участь України в міжнародній торгівлі викидами була тимчасово припинена через порушення правил звітності про викиди парникових газів за 1990-2008 роки відповідно до Кіотського протоколу.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас