Оформляти біометричні паспорти подобається 80% українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оформляти біометричні паспорти подобається 80% українців

Казна та Політика
1405
Близько 80% клієнтів київських відділень Державної міграційної служби залишилися задоволені процедурою оформлення закордонного біометричного паспорта.
Про це свідчать представлені результати опитування, проведеного в рамках моніторингу практики оформлення біометричних закордонних паспортів громадської організації “Європа без бар’єрів”.
Причому найбільше задоволені якістю послуг відвідувачі Відділу централізованого оформлення документів № 3, а також відділень в Шевченківському, Оболонському та Дніпровському районах Києва.
Для того, щоб подати документи на отримання біометричного паспорта, 57% респондентів не потрібно було витрачати більше 10 хвилин. У той же час 23% респондентів стверджують, що їм доводилося чекати більше півгодини.
Клієнти 9 з 12 районних відділень Києва вказали, що їм необхідно було надавати в обов’язковому порядку непередбачені нормативно-правовими актами додаткові документи, зокрема ідентифікаційний код і копії всіх документів.
Тільки в відділі централізованого оформлення документів № 3 і Печерському і Дніпровському районних відділеннях перелік документів відповідав нормам постанови КМУ, що регулює порядок оформлення і видачі паспорта для виїзду за кордон.
Крім того, лише 34% респондентів оплатили за оформлення паспорта протягом 20 робочих днів нормативно встановлену вартість 561,47 грн. 43% респондентів переплатили за послугу від 40 до 140 грн. Це дає підстави припускати, що респондентам не повідомили про те, що вони користуються додатково оплачуваними консультативними послугами ДП “Документ”. Решта 23% респондентів, сплатили додаткову суму від 150 до 600 грн.
Клієнти відділень ГМС в Києві періодично отримували свої закордонні біометричні паспорти із запізненням на термін від 2 до 15 робочих днів, причому в Святошинському та Голосіївському районах це явище набуло систематичного характеру.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас