Питання, яке варто ставити в кінці кожної співбесіди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Питання, яке варто ставити в кінці кожної співбесіди

Особисті фінанси
1927
Співбесіда – як дорога, в якій обидві сторони рухаються назустріч одна одній. У обох сторін є спільна мета – з’ясувати, чи вони підходять одна одній.
І найкращий спосіб вирішити це – ставити запитання. При чому, правильні питання.
Експерти з побудови кар’єри Кетрін С. Брукс і Лінн Тейлор вказують на те, що питання можуть варіюватися в залежності від галузі, компанії або позиції, на яку ви претендуєте, але вони сходяться в одному. Пошукачі роботи завжди повинні запитати: “Хто досягає успіху на цій позиції?”
Інший спосіб сформулювати це питання: “Як би ви описали успіх в цій роботі?”
“Це питання дає вам “інсайдерську інформацію” про становище і перспективи в компанії”, говорить Брукс, виконавчий директор Управління особистісного і кар’єрного розвитку в університеті Вейк Форест. “Подібну інформацію не так легко знайти в Інтернеті.”
Тейлор, експерт з працевлаштування, говорить, що, якщо рекрутер відповість на це питання, то він або вона вже мають уявлення наскільки ваші кар’єрні цілі співпадають з пріоритетами компанії.
“У відповіді скоріше за все вкажуть особливі навички, якими повинен володіти кандидат на вакансію. До того ж, ви скоріше за все дізнаєтесь про нюанси, які не були включені до офіційного опису вакансії. Дізнаєтесь і про пріоритети в роботі – зверніть увагу, на чому більше рекрутер акцентуватиме та чому приділить більше часу при відповіді. Також дізнаєтесь про пріоритети в культурі та етиці, які панують в компанії”, – розповідає експерт.
Це питання, зокрема, допоможе вам визначити еталон, на який потрібно буде рівнятися, працюючи на цій позиції. “Якщо ви вирішите на користь цієї роботи, то ви завжди будете знати, до чого прагнути”.
Jacquelyn Smith, Business Insider
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас