Недремне око: На дорогах Києва з'являться камери відеоспостереження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Недремне око: На дорогах Києва з'являться камери відеоспостереження

Казна та Політика
945
В рамках програми “Безпечна столиця” в Києві буде запущена єдина система відеоспостереження за ситуацією на дорогах і громадською безпекою. Інформація з камер буде надходити в два центри – поліцейський, а також міський, розташований в міськадміністрації.
Поліцейський центр спостереження працює в головному управлінні Національної поліції з часу проведення Євро-2012 для фіксації правопорушень. Новий ситуаційний центр при КМДА запустять для контролю дорожнього руху і розробки різних ситуаційних схем, а також попередження утворення заторів на дорогах, наприклад, під час проведення масових заходів.
Про це повідомив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.
“Ми зіткнулися з проблемою відсутності в столиці єдиної системи відеоспостереження. Реалізація цієї програми, яка передбачає впровадження сучасних технічних засобів, завдяки спільним зусиллям і скоординованій роботі правоохоронних органів і міської влади дозволить поліпшити криміногенну ситуацію в столиці. Більш того, цей проект сприятиме підвищенню якості управління процесами, які відбуваються в Києві. Зокрема, це можливість оперативно реагувати на зміни в транспортній ситуації”, – додав він.
За словами Бондаренка, в даний час планується дооснащення доріг і перехресть необхідними камерами відеоспостереження, а також тривожними кнопками для виклику поліцейських. Устаткування встановлюватимуть на фасадах комунальних підприємств, навчальних закладів, житлових будинків, а також будинків приватних підприємств, а профінансують проект з міського і центрального бюджетів. Постачальників обладнання обіцяють визначити на основі конкурсних процедур.
За матеріалами:
Autoua.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас