НАБУ просить Фіскальну службу переглянути процедуру обліку балансової вартості активів при розрахунку різниці для цілей оподаткування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ просить Фіскальну службу переглянути процедуру обліку балансової вартості активів при розрахунку різниці для цілей оподаткування

Кредит&Депозит
283
Незалежна асоціація банків (НАБУ) просить Державну фіскальну службу переглянути процедуру обліку балансової вартості активів при розрахунку різниці для цілей оподаткування.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби асоціації.
НАБУ на прохання банків-членів асоціації провела круглий стіл на тему “Обговорення положень листа ДФС України (ДФСУ) №27988 / 6 / 99-99-1902-02-15 від 29.12.2015 та наслідків його практичного застосування”.
Однією з передумов зустрічі стало занепокоєння учасниками процесу процедурою обліку балансової вартості активів (кредитів) при розрахунку різниці для цілей оподаткування, а саме неправомірністю і необгрунтованістю висновків податків, зазначених в положенні зазначеного листа.
НАБУ відзначає, що балансова вартість фінансового активу (наданого кредиту), за яким сформовано резерв у відповідності до міжнародних стандартів фінансової звітності, не враховується для цілей визначення ліміту відповідно до абзацу “а” п. 1 пп. 139.33 п. 193.3 ст. Кодексу.
В процесі обговорення було вирішено направити в ДФС лист з позицією банківської спільноти та експертів з аудиту з проханням переглянути позицію Фіскальної служби.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас