Deutsche Bank запевнив інвесторів у достатності у нього ресурсів для обслуговування боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank запевнив інвесторів у достатності у нього ресурсів для обслуговування боргів

Фондовий ринок
470
Deutsche Bank AG визнав за необхідне розвіяти побоювання експертів в тому, що банку може не вистачити ресурсів для виплати боргів, запевнивши інвесторів і співробітників в наявності у нього достатнього обсягу коштів.
У повідомленні Deutsche Bank відзначається, що банк має у своєму розпорядженні більш ніж достатніми ресурсами для проведення виплат по облігаціях як в 2016 році, так і в 2017 році.
Головний фінансовий директор банку Маркус Шенк в зверненні до співробітників заявив, що “капітал банку та його стійкість до ризику залишаються сильними”.
Резерви Deutsche Bank на різні виплати в 2016 році становлять близько 1 млрд євро – цього буде цілком достатньо для проведення купонних виплат по облігаціях на суму близько 350 млн євро в квітні, йдеться в повідомленні банку.
У 2017 році ці резерви складуть близько 4,3 млрд євро.
Ціна акцій Deutsche Bank в понеділок впала на 9,5%, що стало найістотнішим падінням майже за сім років, до мінімального рівня з 1992 року.
Аналітик CreditSights Inc. Саймон Адамсон висловив сумнів у здатності Deutsche Bank зробити купонні виплати за облігаціями в 2017 році, якщо операційні показники банку будуть гіршими за очікування або збільшаться його судові витрати.
Як повідомлялося, Deutsche Bank зафіксував чистий збиток у розмірі 2,1 млрд євро в четвертому кварталі 2015 року через високі витрати на судові розгляди і реструктуризацію операцій.
Виручка від торгових операцій з борговими паперами та валютами, основне джерело доходів інвестиційно-банківського підрозділу, впала на 16%.
За підсумками 2015 року в цілому збиток банку склав 6,8 млрд євро.
Вартість страхування від дефолту боргових зобов’язань Deutsche Bank виросла більш ніж удвічі з початку 2016 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас